در تجهیزات پزشکی ای که نیاز به خنک سازی و کنترل دما هست، معمولا از چیلر های پزشکی استفاده میشود. در این مقاله به انواع کاربرد های چیلر پزشکی، که یکی از انواع چیلر صنعتی محسوب میشود میپردازیم.
چیلر های پزشکی در پایین آوردن دمای بدن و کرایوتراپی، پایین آوردن و ثابت نگه داشتن دمای تجهیزات تصویربرداری و دیگر تجهیزات پزشکی استفاده میشود. این چیلر ها در طیف وسیعی از کاربرد ها و ظرفیت های مختلف طراحی و تولید شده و در بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز تصویر برداری و ... به کار میروند. در ادامه به بخشی از کاربرد های چیلر پزشکی در میپردازیم.
چیلر رادیوتراپی
چیلر MRI ( چیلر ام ار ای)
چیلر CT ( چیلر سی تی اسکن)
خنک کننده و چیلر لیزر موهای زائد
چیلر کرایوتراپی
چیلر PET Scan
چیلر توموتراپی و کلینیک های درمان سرطان
چیلر بانک خون
چیلر شتاب دهنده خطی
چیلر پزشکی در کاربرد های آزمایشگاهی
چیلر های پزشکی نیز ماند دیگر چیلر های صنعتی، عمدتا از نوع چیلر تراکمی هوا خنک هستند. در چیلر های تراکمی هوا خنک چهار جزء اصلی چیلر شامل کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط، آب یا محلول خنک کننده را سرد کرده و توسط یک پمپ به درون دستگاه میفرستند. در صورت لزوم برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر در مورد نحوه کار چیلر پزشکی پیشنهاد میشود به مقاله نحوه کار چیلر تراکمی در مجله ایران فریون رجوع کنید.
تجهیزات پزشکی عمدتا گران قیمت، حساس، مهم و دائم کار هستند. گرمای تولید شده توسط این تجهیزات اگر به درستی دفع نشود موجب خرابی های زیاد، کاهش عمر تجهیز، هزینه نگهداری بالا و آسیب به بیماران و نداشتن دقت لازم میشود. کاهش دما در این تجهیزات به روش های خاص و ویژه ای نیازمند است. به طور مثال برای کاهش دمای ابر رسانای دستگاه MRI به -270 درجه سلسیوس، از گاز هلیوم استفاده میشود. خنک کاری کمپرسور گاز هلیوم در دستگاه MRI به عهده چیلر MRI است.
اهمیت چیلر در دستگاه های پزشکی به حدی است که بسیاری از دستگاه های پزشکی طوری طراحی شده اند که به محض خرابی چیلر، از آب شهر برای خنک کردن تجهیز پزشکی استفاده میشود.
ظرفیت چیلر با ظرفیت برودتی بر حسب تن تبرید یا بی تی یو بر ساعت مشخص میشود. معمول ترین سایز چیلر مورد استفاده در صنعت پزشکی چیلر 7.5 تن تبرید یا 90000 بی تی یو بر ساعت است. چیلر 5 تن تبرید یا 60000 بی تی یو بر ساعت نیز بسیار معمول بوده و به طور عمده در صنعت پزشکی استفاده میشود. البته چیلر های با ظرفیت بالاتر مثل چیلر 15 تن نیز در صنایع پزشکی به کار میروند.
مسلما با توجه به ظرفیت چیلر پزشکی، قیمت آن نیز متفاوت خواهد بود. البته ظرفیت تنها یکی از پارامتر های قیمت گذاری در چیلر پزشکی است. نوع کمپرسور، نوع کنترلر چیلر، دمای کاری، کیفیت ساخت و اجزای تابلو برق و ... نیز از دیگر پارامتر های موثر در قیمت یک چیلر پزشکی است. جهت مشاوره و استعلام قیمت, فروش چیلر پزشکی با ما تماس بگیرید.