در ساختمان ها و سیستم های آبرسانی مختلف مانند سیستم های آبرسانی شهری، تنظیم مداوم فشار آب داخل لوله نیاز به تجهیزات خاصی دارد. با تغییر میزان مصرف آب در سیستم لوله کشی، فشار آب داخل لوله ها نیز تغییر میکند. این امر موجب میشود با افزایش مصرف آب در مصرف کننده های ابتدایی، مصرف کننده های نهایی خط لوله، فشار مناسب آب را دریافت نکنند. همچنین افزایش ناگهانی فشار آب نیز، موجب آسیب به سیستم لوله کشی و اجزای آن مانند شیر آلات و اتصالات و ... میشود. از بوستر پمپ، جهت تنظیم فشار آب داخل لوله متناسب با مصرف مصرف کنندگان استفاده میشود. در این مقاله به پاسخ به سوال بوستر پمپ چیست؟، انواع بوستر پمپ، بوستر پمپ خانگی، بوستر پمپ آتش نشانی، اجزای بوستر پمپ، آموزش تعمیر بوستر پمپ، بوستر پمپ دور متغیر و درایو در بوستر پمپ میپردازیم. در پایان نیز به فروش بوستر پمپ و نکات خرید بوستر پمپ خواهیم پرداخت.
بوستر پمپ به یک یا چند پمپ گفته میشود که بر روی یک شاسی، به صورت موازی به هم متصل شده و توسط یک تابلو برق بوستر پمپ کنترل میشوند. با افزایش مصرف آب، فشار سیستم لوله کشی کاهش پیدا میکند. بعد از کاهش فشار آب، یک یا چند پمپ بسته به نیاز وارد مدار شده و کاهش فشار آب را جبران میکنند.
بوستر پمپ ها از نقطه نظرات محتلف به انواع مختلفی تقسیم میشوند. بوستر پمپ آبرسانی، بوستر پمپ آتش نشانی، بوستر پمپ دور ثابت و بوستر پمپ دور متغیر تقسیم میشوند.
بوستر پمپ خانگی معمولا از یک پمپ با ظرفیت های پایین ساخته شده است. بوستر پمپ خانگی عمدتا شامل یک پمپ، یک منبع دیافراگمی، پرشر سوییچ یا ست کنترل به صورت یکپارچه است. این نوع بوستر پمپ در ساختمان تک یا دو واحدی بسته به نیاز، نصب شده و جوابگوی آبرسانی در ظرفیت های پایین خواهد بود.
در ساختمان های بزرگ تر که بوستر پمپ های خانگی جوابگوی ظرفیت آبرسانی ساختمان نخواهند بود، از بوستر پمپ های آبرسانی بزرگ تر استفاده میشود. این بوستر پمپ ها بسته به نیاز ظرفیت آبرسانی ساختمان، طراحی و ساخته میشوند. وظیفه بوستر پمپ آبرسانی، تامین همیشگی حداقل فشار تنظیم شده در سیستم لوله کشی آبرسانی است. بوستر پمپ های آبرسانی ممکن است شامل یک پمپ و یا چند پمپ باشند. در ظرفیت های پایین تر از یک پمپ، و با توجه به افزایش ظرفیت میتوان از چند پمپ با ظرفیت های متناسب استفاده کرد. طراحیف تهیه و انتخاب بوستر پمپ آبرسانی از مسائل حائز اهمیت در ساختمان است.
بوستر پمپ آتش نشانی از مجموعه دو یا چند پمپ تشکیل میشود. وظیفه این نوع از بوستر پمپ ها، تامین فشار مورد نیاز استاندارد شبکه لوله کشی آتش نشانی است. تصور کنید در یکی از طبقات، آتش سوزی شده و شیر آب فایرباکس یکی از طبقات باز میشود. بوستر پمپ آتش نشانی باید افت و کاهش فشار را تشخیص داده و بسته به نیاز و مقدار مصرف، پمپ و یا پمپ های مورد نظر را راه اندازی کند. با راه اندازی پمپ ها، فشار مورد نیاز جهت اطفا حریق تامین میشود. با توجه به اهمیت انتخاب این نوع از پمپ ها در ساختمان، استفاده از بوستر پمپ های با کیفیت بالا و استاندارد حائز اهمیت است.
در بوستر پمپ های دور ثابت فرمان قطع یا وصل پمپ، توسط یک پرشر سوییچ یا ست کنترل به پمپ داده میشود. در این بوستر پمپ ها بعد از فرمان وصل، پمپ روشن شده و تا فشار تنظیمی بر روی ست کنترل یا پرشر سووچ روشن میماند. در این بوستر پمپ ها، بعد از خالی شدن فشار منبع دیافراگمی، پمپ با حداکثر توان روشن شده و بعد از رسیدن فشار به حد تنظیمی خاموش میشود. این روشن و خاموش شدن مداوم با حداکثر توان، مصرف انرژی و استهلاک پمپ و دیگر تجهیزات را بالا میبرد. برای جلوگیری از این اتفاق میتوان از بوستر پمپ های دور متغیر استفاده کرد.
بوستر پمپ های دور متغیر با استفاده از درایو های مخصوص پمپ، دور پمپ را کنترل میکنند. در پاسخ به این سوال که بوستر پمپ دور متغیر چگونه کار میکند باید گفت در این نوع بوستر پمپ ها، یک ترنسمیتر فشار، فشار دقیق داخل شبکه لوله کشی را حس کرده و توسط یک ولتاژ و جریان پایین به تابلو کنترلر بوستر پمپ میفرستد. در تابلو کنترلی بوستر پمپ، کنترلر هوشمند بوستر پمپ و یا پی ال سی بعد از دریافت فشار دقیق از ترنسمیتر فشار، دستور روشن شدن پمپ را خواهد داد. بعد از دریافت دستور روشن شدن، پمپ با حداقل دور تنظیم شده در درایو، شروع به کار میکند. دور پمپ، بسته که میزان کاهش فشار متفاوت است. به این معنی که ممکن است بعد از روشن شدن پمپ، نیاز به روشن ماندن و رسیدن دور پمپ تا حداکثر دور نامی نباشد. زمانی که پمپ فشار مورد نیاز شبکه را فراهم کند، کنترلر و یا پی ال سی دستور خاموش شدن پمپ با کاهش دور تدریجی را خواهند داد. این منطق کنترلی در بوستر پمپ های دور متغیر باعث کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های انرژی میشود. به این نوع بوستر پمپ، بوستر پمپ با درایو یا بوستر پمپ با اینورتر نیز گفتته میشود.
بوستر پمپ ها با توجه به نوع آنها شامل اجزای متفاوتی هستند. مجموعه الکتروموتور و پمپ ها، بخش دهش یا دیسشارژ، بخش مکش یا ساکشن، تابلو برق بوستر پمپ، تجهیزات ابزار دقیق و منبع دیافراگمی از اجزای مشترک انواع بوستر پمپ هستند.
ﺑﺎ ﮐﺎر ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ، ذﺧﯿﺮه ﺳﺎزي آب در ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف آﻏﺎز ﻣﯽ شود. ﺑﺎ ﺗﻮﻗﻒ ﮐﺎر ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ ذﺧﯿﺮه ﺳﺎزي آب ﺧﺎﺗﻤﻪ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ. بعد از این ﺗﺎ رﺳﯿﺪن ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﻓﺸﺎر و ﺗﮑﺮار ﺳﯿﮑﻞ ﻣﺬﮐﻮر، آﺑ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف از ذﺧﯿﺮه ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽ شود. مثلا مصرف کننده برای برداشت میزان یک لیوان آب، شیر آب را باز میکند، در صورتی که منبع دیافراگمی یا منبع پمپ وجود نداشته باشد، بلافاصله پمپ روشن شده و بعد از بسته شدن شیر آب مجددا خاموش میشود. استفاده از منبع دیافراگمی ﻣﺎﻧﻊ از روﺷﻦ ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻫﺮﺑﺎر ﻣﺼﺮف آب ﺷﻮد.
ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ در بوستر پمپ اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺎﮔﻬﺎﻧﯽ ﻓﺸﺎر ﻧﺎﺷﯽ از روﺷﻦ ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ و ﺿﺮﺑﻪ ﻗﻮچ ﺣﺎﺻﻞ از ﺧﺎﻣﻮش ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ ﯾﺎ ﻗﻄﻊ ﺳﺮﯾﻊ ﻣﺼﺮف را در ﺧﻮد ﺟﺬب و ﻣﺴﺘﻬﻠﮏ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ و ﺻﺪﻣﺎت اﺣﺘﻤﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ و ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف را ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ دﻫﺪ.
جهت خرید بوستر پمپ مناسب باید به نکات زیادی توجه کرد. در این بخش به برخی از نکات خرید بوستر پمپ اشاره میکنیم. میتوان گفت اولین و مهم ترین نکته در خرید بوستر پمپ، سابقه شرکت سازنده و استعلام از پروژه های پیشین است. خدمات پس از فروش سازنده یکی دیگر از نکات مهم در خرید بوستر پمپ است. در ادامه به نکات اصلی خرید بوستر پمپ جهت مقایسه سازنده های مختلف میپردازیم.
ابتدا باید به این نکته توجه داشت که نگهداری و تعمیرات بوستر پمپ مطابق دستورالعمل سازنده و توسط افراد مجرب و ذی صلاح انجام پذیرد. در ادامه به نکات نگهداری بوستر پمپ میپردازیم.
با توجه به نکات بیان شده در این مقاله خرید بوستر پمپ با کیفیت آبرسانی و آتش نشانی علاوه بر هزینه اولیه، در کاهش هزینه های جاری ساختمان نیز بسیار حائز اهمیت است. جهت خرید بوستر پمپ آبرسانی، خرید بوستر پمپ آتش نشانی و خرید انواع بوستر پمپ و همچنین مشاوره تخصصی در این خصوص با ما تماس بگیرید.
شرکت سلامت گستران نوآور کاسپین فعالیت خود را در سال 97 در راستای افزایش کیفیت مارکت محصولات برودتی آغاز نمود. اکنون فعالیت اصلی این مجموعه واردات و فروش کمپرسور های کوپلند تایلند، کمپرسور های سری منیروپ دانفوس، گاز های مبرد، و محصولات برودتی شرکت دانفوس است.