بوستر پمپ

menuordersearch
iranfreon.ir
دسته بندي کالا ها
/uploadfile/file_portal/site_8980_web/shopping.jpg
سبد خريد شما خالي است !
تومان
سبد خريد
جستجو در فروشگاه
بستن
فروشگاه بوستر پمپ
نمايش فيلتر ها

در ساختمان ها و سیستم های آبرسانی مختلف مانند سیستم های آبرسانی شهری، تنظیم مداوم فشار آب داخل لوله نیاز به تجهیزات خاصی دارد. با تغییر میزان مصرف آب در سیستم لوله کشی، فشار آب داخل لوله ها نیز تغییر می‌کند. این امر موجب می‌شود با افزایش مصرف آب در مصرف کننده های ابتدایی، مصرف کننده های نهایی خط لوله، فشار مناسب آب را دریافت نکنند. همچنین افزایش ناگهانی فشار آب نیز، موجب آسیب به سیستم لوله کشی و اجزای آن مانند شیر آلات و اتصالات و ... می‌شود. از بوستر پمپ، جهت تنظیم فشار آب داخل لوله متناسب با مصرف مصرف کنندگان استفاده می‌شود. در این مقاله به پاسخ به سوال بوستر پمپ چیست؟، انواع بوستر پمپ، بوستر پمپ خانگی، بوستر پمپ آتش نشانی، اجزای بوستر پمپ، آموزش تعمیر بوستر پمپ، بوستر پمپ دور متغیر و درایو در بوستر پمپ می‌پردازیم. در پایان نیز به فروش بوستر پمپ و نکات خرید بوستر پمپ خواهیم پرداخت.

 

بوستر پمپ و انواع بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی

بوستر پمپ

        بوستر پمپ به یک یا چند پمپ گفته می‌شود که بر روی یک شاسی، به صورت موازی به هم متصل شده و توسط یک تابلو برق بوستر پمپ کنترل می‌شوند. با افزایش مصرف آب، فشار سیستم لوله کشی کاهش پیدا می‌کند. بعد از کاهش فشار آب، یک یا چند پمپ بسته به نیاز وارد مدار شده و کاهش فشار آب را جبران می‌کنند.

 

انواع بوستر پمپ

        بوستر پمپ ها از نقطه نظرات محتلف به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. بوستر پمپ آبرسانی، بوستر پمپ آتش نشانی، بوستر پمپ دور ثابت و بوستر پمپ دور متغیر تقسیم می‌شوند.

انواع بوستر پمپ، بوستر پمپ آتش نشانی، بوستر پمپ آبرسانی و بوستر پمپ خانگی

بوستر پمپ خانگی

        بوستر پمپ خانگی معمولا از یک پمپ با ظرفیت های پایین ساخته شده است. بوستر پمپ خانگی عمدتا شامل یک پمپ، یک منبع دیافراگمی، پرشر سوییچ یا ست کنترل به صورت یکپارچه است. این نوع بوستر پمپ در ساختمان تک یا دو واحدی بسته به نیاز، نصب شده و جوابگوی آبرسانی در ظرفیت های پایین خواهد بود.

 

بوستر پمپ آبرسانی

       در ساختمان های بزرگ تر که بوستر پمپ های خانگی جوابگوی ظرفیت آبرسانی ساختمان نخواهند بود، از بوستر پمپ های آبرسانی بزرگ تر استفاده می‌شود. این بوستر پمپ ها بسته به نیاز ظرفیت آبرسانی ساختمان، طراحی و ساخته می‌شوند. وظیفه بوستر پمپ آبرسانی، تامین همیشگی حداقل فشار تنظیم شده در سیستم لوله کشی آبرسانی است. بوستر پمپ های آبرسانی ممکن است شامل یک پمپ و یا چند پمپ باشند. در ظرفیت های پایین تر از یک پمپ، و با توجه به افزایش ظرفیت می‌توان از چند پمپ با ظرفیت های متناسب استفاده کرد. طراحیف تهیه و انتخاب بوستر پمپ آبرسانی از مسائل حائز اهمیت در ساختمان است.

 

بوستر پمپ آتش نشانی

      بوستر پمپ آتش نشانی از مجموعه دو یا چند پمپ تشکیل می‌شود. وظیفه این نوع از بوستر پمپ ها، تامین فشار مورد نیاز استاندارد شبکه لوله کشی آتش نشانی است. تصور کنید در یکی از طبقات، آتش سوزی شده و شیر آب فایرباکس یکی از طبقات باز می‌شود. بوستر پمپ آتش نشانی باید افت و کاهش فشار را تشخیص داده و بسته به نیاز و مقدار مصرف، پمپ و یا پمپ های مورد نظر را راه اندازی کند. با راه اندازی پمپ ها، فشار مورد نیاز جهت اطفا حریق تامین می‌شود. با توجه به اهمیت انتخاب این نوع از پمپ ها در ساختمان، استفاده از بوستر پمپ های با کیفیت بالا و استاندارد حائز اهمیت است.

 

بوستر پمپ دور ثابت

        در بوستر پمپ های دور ثابت فرمان قطع یا وصل پمپ، توسط یک پرشر سوییچ یا ست کنترل به پمپ داده می‌شود. در این بوستر پمپ ها بعد از فرمان وصل، پمپ روشن شده و تا فشار تنظیمی بر روی ست کنترل یا پرشر سووچ روشن می‌ماند. در این بوستر پمپ ها، بعد از خالی شدن فشار منبع دیافراگمی، پمپ با حداکثر توان روشن شده و بعد از رسیدن فشار به حد تنظیمی خاموش می‌شود. این روشن و خاموش شدن مداوم با حداکثر توان، مصرف انرژی و استهلاک پمپ و دیگر تجهیزات را بالا می‌برد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توان از بوستر پمپ های دور متغیر استفاده کرد.

 

بوستر پمپ دور متغیر

        بوستر پمپ های دور متغیر با استفاده از درایو های مخصوص پمپ، دور پمپ را کنترل می‌کنند. در پاسخ به این سوال که بوستر پمپ دور متغیر چگونه کار می‌کند باید گفت در این نوع بوستر پمپ ها، یک ترنسمیتر فشار، فشار دقیق داخل شبکه لوله کشی را حس کرده و توسط یک ولتاژ و جریان پایین به تابلو کنترلر بوستر پمپ می‌فرستد. در تابلو کنترلی بوستر پمپ، کنترلر هوشمند بوستر پمپ و یا پی ال سی بعد از دریافت فشار دقیق از ترنسمیتر فشار، دستور روشن شدن پمپ را خواهد داد. بعد از دریافت دستور روشن شدن، پمپ با حداقل دور تنظیم شده در درایو، شروع به کار می‌کند. دور پمپ، بسته که میزان کاهش فشار متفاوت است. به این معنی که ممکن است بعد از روشن شدن پمپ، نیاز به روشن ماندن و رسیدن دور پمپ تا حداکثر دور نامی نباشد. زمانی که پمپ فشار مورد نیاز شبکه را فراهم کند، کنترلر و یا پی ال سی دستور خاموش شدن پمپ با کاهش دور تدریجی را خواهند داد. این منطق کنترلی در بوستر پمپ های دور متغیر باعث کاهش استهلاک تجهیزات و هزینه های انرژی می‌شود. به این نوع بوستر پمپ، بوستر پمپ با درایو یا بوستر پمپ با اینورتر نیز گفتته می‌شود.

مزایای بوستر پمپ دور متغیر نسبت به بوستر پمپ دور ثابت در این تصویر بوستر پمپ دور متغیر گراندفوس دیده میشود.

مزایای بوستر پمپ دور متغیر نسبت به بوستر پمپ دور ثابت

  • اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎ کاهش ﺗﺪرﯾﺠﯽ دور ﻣﻮﺗﻮر ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﺗﻐﯿﯿﺮات ﻣﺼﺮف ﺻﻮرت ﻣﯽ ﮔﯿﺮد و ﻫﯿﭽﮕﻮﻧﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮات ﻓﺸﺎر ﻧﺎﺷﯽ از روﺷﻦ ﯾﺎ ﺧﺎﻣﻮش ﺷﺪن آﻧﯽ ﭘﻤﭗ ﻫﺎ ﺑﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف وارد ﻧﻤﯽ ﺷﻮد. همانطور که گفته شد وارد شدن فشار آنی به شبکه لوله کشی، موجب پدیده ضربه قوچ یا water hammer شده و به شبکه آسیب می‌رساند.
  • در بوستر پمپ های دور متغیر فشار آب در هر زمان و هر لحظه در شبکه آبرسانی ثابت بوده و یکنواختی فشار آب، احساس خوبی را به مصرف کننده می‌دهد.
  • روشن و یا خاموش شدن الکتروموتور پمپ ها به صورت تدریجی صورت می‌گیرد. این عمل همانطور که گفته شد موجب کاهش مصرف انرژی و همچنین کاهش استهلاک پمپ ها و دیگر اجزای سیستم می‌شود.
  • به دلیل روشن و خاموش شدن تدریجی پمپ ها، نیازی به استفاده از کنتاتور های متعدد برای راه اندازی الکتروموتور های بالای 1.5 اسب نیست.
  • با کاهش استهلاک بوستر پمپ، هزینه سرویس و نگهداری‌ آنها کاهش پیدا می‌کند.
  • نیازی به منابع دیافراگمی وجود ندارد.
  • با حذف منابع دیافراگمی، علاوه بر کاهش هزینه های نگهداری، بوستر پمپ فضای کمتری را اشغال خواهد کرد.
  • با کنترل دور موتور، می‌توان منحنی کارکرد پمپ را جا به جا کرده و دبی و هد متفاوت از یک پمپ گرفت.

اجزای بوستر پمپ شامل تابلو برق بروستر پمپ، کنترلر بوستر پمپ، پمپ و الکتروموتور در بوستر پمپ، شاسی و لرزه گیر بوستر پمپ و کلکتور های دهش و مکش بوستر پمپ

اجزای بوستر پمپ

        بوستر پمپ ها با توجه به نوع‌ آنها شامل اجزای متفاوتی هستند. مجموعه الکتروموتور و پمپ ها، بخش دهش یا دیسشارژ، بخش مکش یا ساکشن، تابلو برق بوستر پمپ، تجهیزات ابزار دقیق و منبع دیافراگمی از اجزای مشترک انواع بوستر پمپ هستند.

  • پمپ ها: در یک مجموعه بوستر پمپ، پمپ ها به صورت موازی بر روی یک شاسی نصب می‌شوند.
  • بخش مکش: بخش مکش بوستر پمپ، شامل کلکتور لوله ای و اتصالات استاندارد و خاصی است که در مسیر مکش پمپ نصب می‌شوند. از جمله این اتصالات می‌توان به شیر قطع و وصل، صافی ورودی پمپ، شیر یک طرفه، گیج های فشار و لرزه گیر اشاره کرد.
  • بخش رانش: بخش دهش یا رانش بوستر پمپ نیز، شامل یک کلکتور لوله ای و اجزایی مشابه بخش مکش است.
  • تابلو برق بوستر پمپ: توضیح کامل تابلو برق بوستر پمپ در مقاله ای با همین عنوان در مجله ایران فریون آورده شده است لذا در اینجا صرفا به تعریف مختصر آن می‌پردازیم. تابلو برق بوستر پمپ شامل دو بخش اصلی فرمان و قدرت است. اجزای مختلف تابلو، در هماهنگی کامل باعث براورده کردن خواسته کنترلی ما از بوستر پمپ می‌شوند.
  • ابزار دقیق: پرشر سوییچ ها، گیج ها، سنسور های فشار مختلف، پرشر ترنسمیتر ها و ... بخشی از ایزار دقیق استفاده شده در بوستر پمپ ها می‌باشند.
  • منبع دیافراگمی: منبع دیافراگمی در بوستر پمپ های دور ثابت استفاده می‌شود. در منبع دیافراگمی از یک منبع فلزی در بیرون و یک بلادر لاستیکی در درون استفاده می‌شود. فشار کاری این منابع بین 6، 10 و 16 بار متفاوت است. ظرفیت منابع دیافراگمی نیز بین 25 تا 5000 لیتر است.

منبع دیافراگمی در بوستر پمپ

منبع دیافراگمی در بوستر پمپ چگونه کار می‌کند؟

        ﺑﺎ ﮐﺎر ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ، ذﺧﯿﺮه ﺳﺎزي آب در ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ ﻫﻤﺰﻣﺎن ﺑﺎ ﺗﻐﺬﯾﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف آﻏﺎز ﻣﯽ شود. ﺑﺎ ﺗﻮﻗﻒ ﮐﺎر ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ ذﺧﯿﺮه ﺳﺎزي آب ﺧﺎﺗﻤﻪ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ. بعد از این ﺗﺎ رﺳﯿﺪن ﺳﯿﺴﺘﻢ ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ ﻓﺸﺎر و ﺗﮑﺮار ﺳﯿﮑﻞ ﻣﺬﮐﻮر، آﺑ ﻣﻮرد ﻧﯿﺎز ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف از ذﺧﯿﺮه ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﻣﯽ شود. مثلا مصرف کننده برای برداشت میزان یک لیوان آب، شیر آب را باز می‌کند، در صورتی که منبع دیافراگمی یا منبع پمپ وجود نداشته باشد، بلافاصله پمپ روشن شده و بعد از بسته شدن شیر آب مجددا خاموش می‌شود. استفاده از منبع دیافراگمی ﻣﺎﻧﻊ از روﺷﻦ ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ ﺑﻪ ﻫﻨﮕﺎم ﻫﺮﺑﺎر ﻣﺼﺮف آب ﺷﻮد.

 

مزایای استفاده از منبع دیافراگمی در بوستر پمپ

        ﻣﻨﺒﻊ دﯾﺎﻓﺮاﮔﻤﯽ در بوستر پمپ اﻓﺰاﯾﺶ ﻧﺎﮔﻬﺎﻧﯽ ﻓﺸﺎر ﻧﺎﺷﯽ از روﺷﻦ ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ و ﺿﺮﺑﻪ ﻗﻮچ ﺣﺎﺻﻞ از ﺧﺎﻣﻮش ﺷﺪن ﭘﻤﭗ ﻫﺎ ﯾﺎ ﻗﻄﻊ ﺳﺮﯾﻊ ﻣﺼﺮف را در ﺧﻮد ﺟﺬب و ﻣﺴﺘﻬﻠﮏ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ و ﺻﺪﻣﺎت اﺣﺘﻤﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﺑﻮﺳﺘﺮ ﭘﻤﭗ و ﺷﺒﮑﻪ ﻣﺼﺮف را ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ دﻫﺪ.

 

راهنمای خرید بوستر پمپ

        جهت خرید بوستر پمپ مناسب باید به نکات زیادی توجه کرد. در این بخش به برخی از نکات خرید بوستر پمپ اشاره می‌کنیم. می‌توان گفت اولین و مهم ترین نکته در خرید بوستر پمپ، سابقه شرکت سازنده و استعلام از پروژه های پیشین است. خدمات پس از فروش سازنده یکی دیگر از نکات مهم در خرید بوستر پمپ است. در ادامه به نکات اصلی خرید بوستر پمپ جهت مقایسه سازنده های مختلف می‌پردازیم.

  • پمپ: نوع، برند و مدل پمپ به کار رفته در بوستر پمپ، توجه به راندمان پمپ
  • شاسی: نوع شاسی، جنس شاسی، ضخامت ورق شاسی، توجه به جزئیات، استفاده از لرزه گیر مناسب در شاسی، نوع اتصال پمپ و الکترو موتور به شاسی
  • الکتروموتور: برند الکترو موتور، توان موتور، نوع موتور، توجه به راندمان الکتروموتور
  • کلکتور: کلکتور های دهش و مکش پمپ، نوع لوله به کار رفته در کلکتور، توجه به جزئیات، کیفیت جوشکاری، آبکاری مناسب، قطر مناسب و محاسبه دقیق کلکتور
  • تجهیزات ابزار دقیق: سنسور های فشار، برند و نوع سنسور های فشار، پرشر سوییج ها، توجه به برند و مدل پرشر سوییج ها و دقت در کیفیت و اصلی بودن آن ها، توجه به گیج های به کار رفته در بوستر پمپ، برند و کیفیت گیج ها، روغنی یا غیر روغنی بودن آن ها، سر بندی مناسب و توجه به جزئیات کابل کشی تجهیزات ابزار دقیق. نصب صحیح تجهیزات، به کار بردن شیر های ایزوله قبل از تجهیزات کنترلی
  • شیر آلات و اتصالات: برند اتصالات و شیر آلات، استاندارد های فشار مناسب فشار کاری سیکل، نصب صحیح اتصالات و شیر آلات، دسترسی ساده جهت باز و بسته کردن شیر آلات، نصب صحیح لرزه گیر های ورودی و خروجی، نصب صافی ها در جهت مناسب و استاندارد. دسترسی ساده به صافی جهت باز کردن سبد فیلتر و تمیز کردن آن.
  • تابلو برق: توجه به نوع و برند درایو، کنتاکتور و دیگر تجهیزات به کار رفته در تابلو، توجه به سر سیم ها، لیبل زنی مناسب، استفاده از گلند های مناسب در تابلو، نقشه تابلو، شاسی مناسب تابلو و نصب اصلی آن، تهویه مناسب تابلو برق بوستر پمپ، استفاده از ورق و رنگ با ضخامت و کیفیت مناسب در تابلو برق بوستر پمپ، قرار داشتن فضای اضافی کافی در تابلو برق. امکان کار دستی و اتوماتیک بوستر پمپ، منطق کنترلی مناسب در بوستر پمپ، برنامه ریزی برای کار نوبتی پمپ ها، برنامه ریزی برای تست و استارت جهت نگهداری در بوستر پمپ های آتش نشانی، سیستم عیب یابی و هشدار مناسب در تابلو برق بوستر پمپ
  • نگهداری و تعمیرات: توانایی جدا کردن هر یک از پمپ های بوستر پمپ برای تعمیر، بدون از کار افتادگی بوستر پمپ و اختلال در عملکرد دیگر اجزا و پمپ ها

نکات نگهداری و تعمیر بوستر پمپ

        ابتدا باید به این نکته توجه داشت که نگهداری و تعمیرات بوستر پمپ مطابق دستورالعمل سازنده و توسط افراد مجرب و ذی صلاح انجام پذیرد. در ادامه به نکات نگهداری بوستر پمپ می‌پردازیم.

  • صدای بوستر پمپ: بوستر پمپ در کارکرد عادی باید عاری از هر گونه نویز و یا صدای غیر عادی و مزاحم باشد. صدای غیر عادی بوستر پمپ می‌تواند ناشی از خرابی اجزای پمپ، لرزه گیر ها، لقی پیچ ها، ایراد در الکتروموتور، اشکال در کارکرد منبع دیافراگمی و ... باشد.
  • بازدید لرزه گیر ها: لرزه گیر های پایه های شاسی بوستر پمپ باید از نظر لقی و خوردگی بررسی شوند.
  • تنظیم پرشر سوئیچ: تنظیم پرشر سوییچ های بوستر پمپ باید به صورت دوره ای بررسی شوند.

پرشر سوییچ دانفوس

  • تراز بودن: پمپ ها و کل مجموعه بوستر پمپ باید تراز باشند.
  • دمای الکتروموتور: دمای بدنه الکتورموتور باید به صورت مداوم بررسی شود.
  • غبار روبی تابلو: تابلو برق بوستر پمپ باید عاری از هرگونه غبار و آلودگی بوده و فیلتر های تابلو به صورت مرتب بررسی و تمیز و در صورت نیاز تعویض شوند.
  • بررسی سلامت تابلو و آچار کشی: تابلو برق بوستر پمپ باید از نظر سلامت تجهیزات بررسی شده و در صورت مشاهده هر گونه خوردگی، سولفات، خشک شدگی، تغییر رنگ و دمای غیر متعارف در تجهیزات اقدامات لازم صورت پذیرد. همچنین سر سیم ها و اتصالات در تجهیزات و تمامی ترمنال ها باید از نظر لقی و شل شدگی بررسی شده و در صورت نیاز با گشتاور مناسب بسته شوند. ترجیحا کابل های الکترو موتور ها آمپر گیری شده و آمپر مصرفی بوستر پمپ در هر دوره بازدید یادداشت شود.
  • صحت عملکرد شیر آلات: تمامی شیر آلات از جمله شیر های ایزوله و شیر های یک طرفه از منظر صحت عملکرد بررسی شده و اقدامات لازم جهت نگهداری‌ آنها انجام شود.
  • هم محوری: هم محوی و یا الاین بودن پمپ و الکتروموتور باید مرتبا مورد بررسی قرار گیرد.
  • صحت عمکلرد مانومتر: تمامی گیج های فشار باید مورد بررسی قرار گرفته و از صحت عملکرد‌ آنها اطمینان حاصل شود.
  • منبع دیافراگمی: منبع دیافراگمی بوستر پمپ باید مرتبا از نظر خوردگی، صحت عمکلرد، فشار باد داخلی و همچنین پارگی دیافراگم لاستیکی مورد بررسی قرار گیرد.
  • نشت آب: بوستر پمپ باید نظر نشت آب مورد بررسی قرار گیرد.

فروش انواع بوستر پمپ

فروش بوستر پمپ

        با توجه به نکات بیان شده در این مقاله خرید بوستر پمپ با کیفیت آبرسانی و آتش نشانی علاوه بر هزینه اولیه، در کاهش هزینه های جاری ساختمان نیز بسیار حائز اهمیت است. جهت خرید بوستر پمپ آبرسانی، خرید بوستر پمپ آتش نشانی و خرید انواع بوستر پمپ و همچنین مشاوره تخصصی در این خصوص با ما تماس بگیرید.

مجله ایران فریون

نمایش بیشتر
بستن
خانهورود به حساب کاربريسبد خريد
بازگشت به بالا
تلفن پشتيباني09351741916

Iranfreon@gmail.com
ساعت فعالیت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر

همراه ما باشيد!maillinkedin

شرکت سلامت گستران نوآور کاسپین فعالیت خود را در سال 97 در راستای افزایش کیفیت مارکت محصولات برودتی آغاز نمود. اکنون فعالیت اصلی این مجموعه واردات و فروش کمپرسور های کوپلند تایلند، کمپرسور های سری منیروپ دانفوس، گاز های مبرد، و محصولات برودتی شرکت دانفوس است.

مشاهده بيشتر
جستجو
نماد اعتماد الکترونیکی