تابلو برق چیلر | معرفی اجزا | نقشه فرمان و آموزش

menuordersearch
iranfreon.ir
دسته بندي کالا ها
/uploadfile/file_portal/site_8980_web/shopping.jpg
سبد خريد شما خالي است !
تومان
سبد خريد
بلاگ
تابلو برق چیلر | معرفی اجزا | نقشه فرمان و آموزش
تابلو برق چیلر | معرفی اجزا | نقشه فرمان و آموزش
۱۴۰۳/۶/۳ شنبه
(3)
(0)

یک چیلر تراکمی شامل چهار جزء اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط است. چیلر های تراکمی شامل اجزای دیگری نیز هستند که یکی از مهترین این اجزا تابلو برق چیلر تراکمی است. در این مطلب از مجله ایران فریون به بررسی تابلو برق چیلر تراکمی، انواع و قطعات تابلو برق چیلر، نقشه مدار فرمان چیلر تراکمی، نقشه نصب چیلر، مدار فرمان کمپرسور و نقشه تابلو برق چیلر تراکمی می‌پردازیم.

 

خواننده این مطلب باید با نحوه کار چیلر تراکمی و اجزا چیلر تراکمی آشنایی داشته باشد.

تابلو برق چیلر تراکمی معرفی اجزا و نقشه تابلو برق چیلر تراکمی

تابلو برق چیلر

        تابلو برق چیلر یکی از اجزای حیاتی در راهبری چیلر است.به طور کلی به محفظه ای که دارای تجهیزات و وسایل الکتریکی مورد نیاز برای تغذیه و یا کنترل و حفاظت چیلر و اجزای آن به کار می‌رود تابلو برق چیلر می‌گویند. تابلو برق وظیفه تامین قدرت الکتریکی، کنترل و فرمان کمپرسور، فن ها، پمپ و دیگر اجزای الکتریکی و کنترلی چیلر را دارد.

اجزای تابلو برق چیلر

        تابلو برق چیلر دارای اجزای تشکیل دهنده مختلفی است. فیوز، شینه، کلید اتومات، شستی استارت و استاپ، ترموستات و کنترلر، کنتاکتور، کنترل فاز، چراغ سیگنال، کنترل بار، ترمینال و ... برخی از این اجزا هستند. در ادامه مطلب تابلو برق چیلر به اختصار مهم ترین‌ آنها را توضیح می‌دهیم.

 

بدنه تابلو برق چیلر

        فریم یا بدنه تابلو برق چیلر مشابه بدنه هر تابلو برق دیگری باید حداقل های خاص خود را داشته باشد. کلیه تابلو برق های چیلر باید از بدنه فولادی با حداقل ضخامت 1.5 میلی متر ساخته شده و با رنگ کوره ای ضخامت 61 تا 81 میکرون، رنگ امیزی شده باشند. هرگونه پانچ، سوراخ کاری و جوش پیچ به ورق تابلو باید قبل از رنگ آمیزی انجام شود. کیفیت لولا ها و قفل به کار رفته در بدنه تابلو از نکات حائز اهمیت در مقایسه و انتخاب تابلو برق چیلر است. به طور مثال لولا های تابلو برق چیلر باید از نوع گالوانیزه سه تکه باشند. همچنین درب تابلو برق چیلر باید دارای نوار اب بند لاستیکی باشد.

 

فیوز مینیاتوری در تابلو برق چیلر

کلید MCB یا فیوز مینیاتوری

      فیوز مینیاتوری شاید آشنا ترین تجهیز در تابلو برق چیلر باشد. کلید یا فیوز مینیاتوری در ظرفیت های زیر 100 آمپر به صورت سه فاز و تک فاز وجود دارد. این کلید وظیفه حفاظت از تجهیزات چیلر در قبال اتصال کوتاه و جریان بیش از حد را دارد. معمولا فیوز های مینیاتوری قابلیت تنظیم ندارند.

 

کلید MCCB یا کلید اتومات یا کمپکت

        کلید MCCB که مخفف Molded Case Circuit Breaker در ظرفیت های بالاتر از 10 تا 2500 آمپر تولید می‌شود. کلید تومات در تابلو برق چیلر در مدار قدرت دستگاه و برای حفاظت در برابر اتصال کوتاه و یا بار اضافی استفاده می‌شود. از این کلید همچنین به عنوان یک روش ایمن جهت قطع برق کل تابلو استفاده می‌شود. کلید های اتومات معمولا قابلیت تنظیم رنج کاری را داشته و قابلیت هایی مانند روشن و خاموش شدن از راه دور را دارد. کلید های اتومات معمولا دارای دو تنظیم یکی برای جریان بیش از حد و دیگری برای دمای بیش از حد می‌باشند. کلید های کامپکت در تیپ های مختلف مخصوص روشنایی، موتوری، ترانسفورماتوری، قدرت و تیپ Z که جهت کارهای بسیار حساس به کار می‌رود، تولید می‌شود.

کلید اتوماتیک یا کلید کامپکت در تابلو برق چیلر

شینه یا باس بار

        از شینه یا باس بار در تابلو دستگاه های با ظرفیت بالا استفاده می‌شود. شینه در تابلو برق چیلر جهت اتصال تجهیزات الکتریکی و توزیع فاز، نول و ارت نصب می‌شوداستفاده از شینه در تابلو برق چیلر تراکمی . از شینه به جهت کاهش ایجاد حداکثری هدایت حرارتی استفاده می‌شود. جهت جلوگیری از برق گرفتگی باید از صفحه شفاف پلی کربنات در جلو شینه به عنوان محافظ استفاده کرد. شینه ها ممکن است مسی و یا آلومینیومی باشند. باید توجه داشت ظرفیت نامی شینه ها باید حداقل 1.5 برابر ظرفیت نامی کلید اصلی تابلو باشد.همچنین سطح مقطع و ظرفیت شینه های ارت و نول نباید از نصف ظرفیت شینه های فاز کمتر باشد.

 

کنتاکتور

        کنتاکتور در تابلو برق چیلر در واقع یک سوییچ الکتریکی است که توسط یک سیم پیچ جریان پایین بسته نگه داشته می‌شود. کنتاکتور ها در راه اندازی کمپرسور، پمپ و فن کاربرد دارند. همچنین از این تجهیز در سیستم های کنترل چیلر استفاده می‌شود. در انتخاب و بررسی کنتاکتور باید به ولتاژ کاری، جریان نامی، نوع کنتاکتور و قدرت قطع توجه کرد.

 

پی ال سی و کنترلر

        در بسیاری از چیلر های تهویه مطبوع و صنعتی از کنترلر و پی ال سی های مختلف استفاده می‌شود. حفاظت های بسیار بالا از تجهیزات چیلر، عملکرد دقیق و بررسی آسان تر پارامتر های چیلر از مزایای استفاده از پی ال سی و کنترلر در چیلر است. پی ال سی در چیلر علاوه بر کاهش احتمال خطاهای انسانی و آسیب های ناشی از آن، امکان مانیتورینگ و کنترل از راه دور را به دستگاه می‌دهد.

 

پی ال سی و کنترل در تابلو برق چیلر تراکمی

برد کنترلی

        در برخی از چیلر های تراکمی، از برد کنترلی استفاده می‌شود. استفاده از برد در تابلو برق چیلر معایب و مزایای خاص خود را دارد که بیان‌ آنها در این مطلب نمی‌گنجد. کیفیت برد، استفاده از پایه های با کیفیت جهت نصب برد در تابلو، رعایت فواصل جهت تهویه صحیح برد و توجه به تغذیه و حفاظت های برد کنترلی چیلر، در بررسی تابلو برق چیلر باید مورد توجه قرار گیرد.

 

ترانس

        در برخی از تابلو برق های چیلر صنعتی، ممکن است ترانس های مختلف کاهنده نیز دیده شود. وظیفه ترانس تبدیل و تامین ولتاژ و جریان مورد نیاز پی ال سی و برد های کنترلی و دیگر تجهیزات است.

 

بی متال

        در تابلو برق چیلر از بی متال جهت کنترل و حفاظت الکتروموتور در برابر اضافه بار استفاده می‌شود. بی متال یک پیچ جهت تنظیم جریان موتور و محدوده قطع دارد. همچنین معمولا می‌توان وصل و ریست خودکار و یا دستی بی متال را نیز تنظیم کرد.

 

کنترل فاز

        کنترل فاز یک تجهیز ایمنی دیگر در تابلو برق چیلر است. وظیفه این تجهیز کنترل اختلالات ناشی از افزایش یا کاهش ولتاژ و عدم تقارن فاز ها با یکدیگر است. همچنین در صورت دو فاز شدن و قطع هر یک از فاز ها کنترل فاز اجازه ادامه کار دستگاه را نخواهد داد.

درایو در تابلو برق چیلر

درایو

        از درایو در چیلر معمولا برای کنترل فن های کندانسور استفاده می‌شود. رعایت فاصله استاندارد درایو از دیگر تجهیزات به جهت تهویه مناسب از نکات قابل توجه در نصب این تجهیز است. استفاده از درایو های با کیفیت و برنامه ریزی صحیح آن به بالابردن دوام و راندمان چیلر کمک می‌کند.

داکت

        داکت در تابلو برق جهت ساماندهی و گذر سیم ها و کابل های عبوری در تابلو برق مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از داکت مرغوب، تعمیرات، بازدید و نگهداری و تغییرات در تابلو برق را آسان تر می‌کند. فضای داخلی داکت باید حداقل 25 درصد بیشتر از حجم سیم های عبوری از داکت باشد.

 

حروف و شماره

        از حروف و شماره ها بر روی سیم های متصل به هر تجهیز در تابلو استفاده می‌شود. این حروف و شماره ها موجب سهولت در عیب یابی و شناسایی سیم ها و کابل های عبوری بر اساس نقشه می‌شوند.

 

سر سیم

        جهت اتصال ایمن و اصولی سیم به تجهیزات تابلو استفاده می‌شود. سر سیم ها با توجه به میزان جریان، نوع ترمینال و نحل مرد استفاده انواع مختلف و گوناگونی را شامل می‌شوند.

گلند در تابلو برق چیلر تراکمی

گلند

        گلند یک وسیله جهت ثابت نگه داشتن کابل های متصل به تابلو برق چیلر است. گلند انواع مختلفی دارد. گلند پلاستیکی معمولی، گلند فلکسی، گلند برنجی لوله فلزی از گلند های معمول مورد استفاده در تابلو برق چیلر هستند. گلند علاوه بر ثابت نگه داشتن کابل های ورودی و خروجی در تابلو، از ورود غبار، رطوبت و موجودات زنده به تابلو نیز جلوگیری می‌کند.

 

ریل

       ریل تابلو برق جهت نصب تجهیزات تابلو استفاده می‌شود. توجه به کیفیت ریل مورد استفاده در تابلو برق چیلر موجب سهولت نگهداری و تعویض و تعمیرات احتمالی تابلو می‌شود.

 

رله

        در تابلو برق چیلر ممکن است در مدار فرمان از رله های مختلف استفاده شود. استفاده از رله های با کیفیت بالا، نگهداری و تعمیرات تابلو برق چیلر را آسان تر می‌کند.

چراغ سیگنال تابلو برق چیلر

چراغ سیگنال

        از چراغ های سیگنال در تابلو برق چیلر جهت نمایش وجود صحیح سه فاز در تابلو، هشدار ها و علایم مختلف از جمله روشن بودن کمپرسور، پمپ و دیگر تجهیزات استفاده می‌شود. 

دریچه تهویه و فن

        تابلو برق چیلر باید برای دفع گرمای تجهیزات، تهویه مناسب داشته باشد. دو منفذ گذر هوا در پایین و بالای تابلو و در تابلو هایی که نیاز به فن دارند، یک منفذ ورودی هوا و یک فن در بالای تابلو به همراه ترموستات در تابلو درج شود.

 

الزامات طراحی و ساخت تابلو برق چیلر

درجه حفاظت: بر اساس استاندارد IEC60529 در خصوص نفوذ پذیری ذرات خارجی و رطوبت درون تابلو، هر جسمی یک ضریب نفوذ پذیری دارد. تابلو برق چیلر باید دارای حداقل درجه حفاظت IP64 باشد. هر چه اعداد این درجه حفاظت بالاتر باشند، تابلو برق چیلر در قبال نفوذ پذیری غبار و رطوبت مقاوم تر است.

 

جیب نقشه و روشنایی: تابلو برق چیلر باید مجهز به جیب نقشه و روشنایی داخلی باشد. نقشه های فرمان و جانمایی تجهیزات تابلو باید در جیب نقشه تابلو قرار داده شود.

 

فضای داخلی: فضای داخلی تابلو برق چیلر باید به گونه ای طراحی شود که تعمیرات، نگهداری بازدید از تجهیزات به سهولت صورت پذیرد. همچنین فضای تابلو برق چیلر باید به گونه ای باشد که امکان توسعه 15 درصدی را داشته باشد.

 

گلند و بوش برنجی: به لحاظ جلوﮔیری از ﺻدمات اﺣتمالی ﻗﺴمت های نصب تجهیزات اﺻلی کنترل، اندازه ﮔیری و محل ورود و خروج کابل ها از گلند برای کابل استفاده شود. همچنین برای لوله های فولادی باید از بوش برنجی یا برس بوش استفاده گردد.

 

سرسیم و کابل شو: بدیهی است که کلیه اتصالات در تابلو برق چیلر باید با سر سیم و کابل شو انجام گیرد. برای سیم های با اندازه بیشتز از 10 میلیمتر مربع باید از سر سیم های دو یا چند مفتولی استفاده شود.

 

کد گذاری: کلیه تجهیزات تابلو باید کد گذاری شده و دارای برچسب مشخص و خوانا باشند. همچنین سیم های مختلف متصل به تجهیزات باید دارای شماره سیم باشند.

 

فیوز تجهیزات تابلو: جهت جلوگیری از اتصال کوتاه و محافظت تابلو کلیه تجهیزات به کار رفته در تابلو برق چیلر مانند چراغ سیگنال، فن، هیتر و ... باید دارای فیوز محافظ باشند.


اجزا و قطعات تابلو برق چیلر تراکمی

نظرات کاربران
*به اين مطلب امتياز دهيد
*نام و نام خانوادگي
* پست الکترونيک
* متن پيام

بستن
*به اين نظر امتياز دهيد
*نام و نام خانوادگي
* پست الکترونيک
* متن پيام

0 نظر
خانهورود به حساب کاربريسبد خريد
بازگشت به بالا
تلفن پشتيباني09351741916

Iranfreon@gmail.com
ساعت فعالیت 9 صبح الی 7 بعد از ظهر

همراه ما باشيد!maillinkedin

شرکت سلامت گستران نوآور کاسپین فعالیت خود را در سال 97 در راستای افزایش کیفیت مارکت محصولات برودتی آغاز نمود. اکنون فعالیت اصلی این مجموعه واردات و فروش کمپرسور های کوپلند تایلند، کمپرسور های سری منیروپ دانفوس، گاز های مبرد، و محصولات برودتی شرکت دانفوس است.

مشاهده بيشتر
جستجو
نماد اعتماد الکترونیکی